2016: Костянтин Зоркін з виставкою “Активне предметне середовище”

Приймає естафету спогадів 2016 року Костянтин Зоркін з виставкою “Активне предметне середовище”.

Константин Зоркін – український художник, який працює з інсталяціями, графікою, перформансом. У 2014 році заснував проект “Лабораторія ненаправлених дій” – група художників та перформерів, яких об’єднує пошук нових форм мистецтва перформансу.

В Муніципальній галереї були представлені роботи, які створювалися протягом 2015-2016 років. Матеріалами для них послужили: дерево, сталь, веревка, папір, мел, сіль, глина. Самі роботи раніше використовувалися під час перформансів, але на цей раз предмети були представлені в незвичному для глядача вигляді – окремо від самої дії. Хоча на відкритті виставки без нього не обійшлося: автор продемонстрував глядачеві свій новий перформанс.

Сам Зоркін написав так про свій проект: “Те, що я роблю, отримали титули Laboratorіya Закону Nespryamovanih разумних Цзэ шейпинга может Бути: … І Це своїми елементами, які мої друзі зі своїми думками, що діями, АБО насправді це процеси, такі як хімічна реакція, яка створює власний контекст, що існує в управлінні впливу на кожну попередню формує наступне, що неможливо прогнозувати, АЛЕ, якщо повертаєшся назад, виглядає дуже логічно… Тут логіка не отримує слів, Це не сюжет, а скоріше низка знаків, Комісія по цінним паперам підтверджує вибір напрямку”.