2019: Міжнародний проект 2019 року “I Do Not Feel Free to Do What I Want” (“Я не відчуваю вільності робити те, що хочу”)

Другий із “25 ударних тижнів” ми розпочали міжнародним проектом 2019 року “I Do Not Feel Free to Do What I Want” (“Я не відчуваю вільності робити те, що хочу”). Виставка проходила в просторі АРТпідвалу МГ і була заснована на двосторонньому співробітництві між художніми інституціями Харкова і Граца (Австрія). Кураторами проекту стали Маргарет Маковец, Антон Ледерер, Тетяна Тумасян і Настя Хлестова.

З літа 2019 року дві харківські художниці – Ольга Федорова і Анна Мананкіна – проживали в Граці, а, навпаки, Елен Тюммель з Граца провела жовтень в Харкові. А пізніше Муніципальна галерея і центр сучасного мистецтва Rotor вирішили здійснити тривалу обміну художниками, кураторами і, нарешті, виставками.

В експозиції виставки були представлені роботи 14 художників – Анни Мананкіної, Анни Звягінцевої, Бернхарда Вольфа, Крістофера Гріля, Гамлета Зіньковського, Гелени Тюммель, Юлії Гайсбахер, Михайла Хайндла, Максима Ходака, Ольги Федорової, Студії ASYNCHROM, Вагрича Бахчаняна, Вероніки Еберхарт, Віти Глущенка – по сім з України та Австрії. Проект був присвячений процесам самовизначення та самореалізації людини, поняттям свободи особистості та здатності до вибору.